H εταιρεία

ΙΞΙΩΝ < (αρσ. όνομα) προέρχεται από
τις λέξεις «ισχύς» και «ιώ» (σελήνη) και σημαίνει
«δυνατός γηγενής».

Ένα από τα ισχυρότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της iXion είναι ότι προέρχεται από τον Ενεργειακό Όμιλο της Volterra, ο οποίος κατέχει πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία στην Ανάπτυξη, Κατασκευή και Λειτουργία Έργων ΑΠΕ και στην Παραγωγή «πράσινης» ενέργειας. Έχοντας ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο αδειοδοτημένων έργων προς ανάπτυξη και συμβαδίζοντας με τις ανάγκες της εποχής και τους εθνικούς στόχους για την ενεργειακή μετάβαση και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, η iXion στόχο έχει την παραγωγή αποκλειστικά «πράσινης» ενέργειας, μέσω σύγχρονων μονάδων ΑΠΕ και έτσι να συμβάλλει στη μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα.

Όραμα μας στην iXion είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας υλοποιώντας καινοτόμες εφαρμογές με επίκεντρο τον άνθρωπο, εστιάζοντας σε πράσινα έργα και την εξοικονόμηση ενέργειας ώστε να συνεισφέρουμε σε ένα καλύτερο, καθαρότερο περιβάλλον στο οποίο θα ζήσουν οι επόμενες γενιές.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Από το 2010, έτος ίδρυσης της Volterra, o Τομέας Έργων & Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της Volterra ανέπτυξε, κατασκεύασε και λειτούργησε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε και διάφορα projects εντός της εταιρείας όπως τα Συστήματα Διαχείρισης και o Ψηφιακός Μετασχηματισμός τα οποία συνεχίζονται σήμερα στην iXion.

KNOW-HOW

  • Ανάπτυξη, Κατασκευή και Λειτουργία έργων ΑΠΕ
  • Υπηρεσίες Ηλεκτροκίνησης
  • Net-metering
  • Υπηρεσίες Εξοικονόμησης Ενέργειας
  • Custom ενεργειακές λύσεις
  • Turn-key Διαχείριση έργων
  • Smart homes
  • Υπηρεσίες Φο.Σ.Ε.
  • Εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας (trading)
  • Χρηματοοικονομικά μοντέλα αξιολόγησης επενδύσεων

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Διοικητικό Συμβούλιο της iXion

Το Διοικητικό Συμβούλιο δρα με διορατικότητα και προνοητικότητα, αποτιμά υπάρχοντες και ενδεχόμενους κινδύνους, θεσπίζει και επιβλέπει τη μεθοδολογία με την οποία επιτυγχάνονται οι εταιρικοί στόχοι, ώστε να εξασφαλίζεται η διαφάνεια των πεπραγμένων της Διοίκησης. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ασκούν τα καθήκοντα και τις ευθύνες που τους έχουν ανατεθεί με πλήρη σεβασμό προς τις αρχές της διαφάνειας και λογοδοσίας και ύψιστο σκοπό την ανάπτυξη της Εταιρείας στο διηνεκές. Μια από τις πιο σημαντικές προκλήσεις τους σε αυτή την πορεία είναι η ευθυγράμμιση των ενδιαφερόντων του Συμβουλίου, της Διοίκησης, των Μετόχων και όλων των εμπλεκομένων μερών.

Οι μέτοχοι της iXion

Η AVAX Α.Ε. είναι μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στην Ελλάδα. Διαθέτει μεγάλο χαρτοφυλάκιο έργων παραχώρησης και λειτουργίας και έχει παρουσία στην Ελλάδα και σε 5 ακόμη χώρες της Ευρώπης, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και δραστηριοποιείται στους τομείς των κατασκευών, ανάπτυξης ακινήτων (Real Estate), Facilities Management σε έργα όπως: Αττική Οδός (Ελλάδα), Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (Ελλάδα), Διεθνές Αεροδρόμιο Queen Alia (Ιορδανία), καθώς και σε μεγάλα περιβαλλοντικά και ενεργειακά έργα όπως: Σταθμός Ενέργειας Κομοτηνής, Σταθμός Ενέργειας Βασιλικό Κύπρου, Σταθμός Ενέργειας ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης.

Για να μάθετε περισσότερα avax.gr

Η Volterra Α.Ε. ιδρύθηκε το 2010 και ήταν το αποτέλεσμα της στρατηγικής κοινοπραξίας 50:50 των ομίλων SORGENIA SpA – της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας στην Ιταλία – και της J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. (πλέον AVAX Α.Ε.) – μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στην Ελλάδα. Η Volterra είναι πιστοποιημένη κατά ISO από την TUV HELLAS για τα Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας, Περιβάλλοντος και Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία. Η Volterra δραστηριοποιείται στους τομείς: – της Προμήθειας και Εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στην αγορά της Ελλάδας κατέχοντας σημαντικό μερίδιο αγοράς σε βιομηχανικούς, επαγγελματικούς και οικιακούς πελάτες – των Έργων & Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας με σημαντικό χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ σε διάφορα στάδια αδειοδότησης. Τον Δεκέμβριο του 2022 έγινε απόσχιση του Κλάδου Έργων & Παραγωγής Ενέργειας ιδρύοντας την εταιρεία ΙΞΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ.

Για να μάθετε περισσότερα volterra.gr

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ iXion

Κωνσταντίνος Κουβαράς
Πρόεδρος Δ.Σ.

Πάνος Νίκου
Διευθύνων Σύμβουλος, CEO

Χρήστος Ιωάννου
Σύμβουλος

Θεοχάρης Σταύρου
Σύμβουλος

Κίμων Μπότσης
Σύμβουλος

Χρήστος Κερασαρίδης
Σύμβουλος

ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ

Οικονομικά Στοιχεία